“În ultimii ani, am făcut tot ce ne-a stat în puteri să păstrăm acasă pacea și buna înțelegere. Am discutat cu reprezentanții mai multor asociații ale minorităților etnice cum putem contribui fiecare la coeziunea socială și la parcursul nostru spre o familie a păcii – cel mai important obiectiv din Planul meu pentru Moldova” – a declarat Maia Sandu, actualul președinte, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la al doilea mandat de șef al statului.
Ea a spus că, chiar dacă trăim cu un război la hotar, de care unii, fără scrupule, profită ca să semene frică și panică la noi acasă, instituțiile au menținut ordinea, iar societatea și-a păstrat unitatea.
“Mereu am avut discuții cu toate comunitățile din societate, cred în valoarea fiecărui om și sunt convinsă că puterea noastră vine din unitatea noastră. Niciodată nu am ales între un cetățean și altul, între a cui sărbătoare e mai „adevărată”, vreau și cred că putem conviețui – fiecare cu memoriile, durerile și bucuriile sale. Nimeni nu ne poate certa din afară dacă noi înșine o să fim uniți și n-o să cădem în plasa celor care instigă la ură.
Atunci când am promis să găsim bani pentru Programul „Satul European”, la fel, n-am făcut diferență între localități – au primit bani primăriile din toate regiunile, de la Edineț la Taraclia. Noi investim într-o viață mai bună, ei aruncă bani în minciuni și cumpărare de voturi”, a menționat politiciana.
Maia Sandu a mai spus că, aderarea la Uniunea Europeană este bună pentru toți cetățenii. “În UE toate comunitățile etnice sunt protejate, își dezvoltă cultura, limba și tradițiile. Pe 20 octombrie vom decide care ne va fi soarta pentru următoarele decenii. Să nu lăsăm micile diferențe dintre noi să ne oprească din drumul către pace și prosperitate pentru toți”, a conchis candidata.