Un exemplu este satul Colonița, unde în comun au fost implementate mai multe proiecte de infrastructură necesare locuitorilor. Este vorba despre investiții în școală și grădinițe, centrul de sănătate, transport de calitate, infrastructura drumurilor, iluminatul stradal, gazificare, cultură, sport și agrement.
„Ne bucurăm că împreună cu administrația locală am reușit să oferim condiții moderne și prietenoase pentru creșterea și dezvoltarea copiilor care merg la cele două grădinițe din sat, am reușit să reparăm drumul central – strada Ștefan cel Mare și Sfânt, proiect așteptat de zeci de ani de localnici.
Astăzi, locuitorii din Colonița și cei din satele vecine au condiții excelente la Centrul de Sănătate, care a fost reparat capital prin eforturile noastre comune.
Investițiile municipale în toate aceste proiecte se apropie de 25 de milioane de lei”, a menționat Primarul Capitalei, Ion Ceban.
Primăria Chișinău a răspuns fără ezitare și la solicitarea Primăriei Colonița de a fi parteneri la inaugurarea, în această vară, a unei zone de fitness pe stadionul localității, prin dotarea acestuia cu o masă de tenis outdoor.
„Am fost prompți și atunci când a fost nevoie de dotarea liceului din localitate cu inventar sportiv: mingi de volei, baschet și fotbal”, a adăugat Ion Ceban.
Din 2020, Primăria Chișinău a schimbat radical abordarea față de necesitățile locuitorilor din oraș și suburbii pentru activitățile sportive și agrement. În întreg municipiul a început un amplu proces de reabilitare sportivă, cu stadioane moderne în Chișinău și cu terenuri multifuncționale în suburbii.
În acești ani, în parteneriat cu administrațiile locale, au fost construite două stadioane multifuncționale în orașele Vatra și Stăuceni; terenuri de sport la Cricova, Sîngera, Vadul lui Vodă, Cruzești, Grătiești, Budești, am investit și în reparația sălilor de sport în școlile din suburbii.
O premieră este și construcția cu fondurile municipale a mini-stadioanelor pe teritoriul grădinițelor din suburbii. Exemplu sunt două grădinițe din Grătiești și IET nr. 140 „Ion Creangă” din Băcioi.
De asemenea, pe Faleza de la Vadul lui Vodă Primăria Chișinău a investit în amenajarea unei zone sportive, unde poate fi practicat voleiul, baschetul, tenisul, badmintonul, șahul.
Această tendință va fi menținută în continuare, pentru că sportul este esențial pentru sănătatea și viața oamenilor.