Directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, Valeriu Vlas a întreprins la data de 9 februarie 2024 o vizită de lucru în raionul Florești, unde a avut discuții cu reprezentanții mediului de afacerii din teritoriu, în cadrul cărora au fost prezentate rezultatele activității autorității, prioritățile pentru anul 2024, precum și au fost oferite răspunsuri la întrebările agenților economici.
La întrunire au participat și angajații SFS din cadrul Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor, Direcției generale conformare, Direcției generale recuperare creanțe și Direcției generale deservire fiscală.
Valeriu Vlas a menționat că, Serviciul Fiscal de Stat tinde să fie mereu aproape de reprezentanții mediului de afaceri din toată țara, scopul urmărit fiind asigurarea unei interacțiuni directe, eficientizarea activității contribuabililor, precum și identificarea soluțiilor pentru eliminarea constrângerilor cu care se confruntă aceștia.
„Aceste întruniri sunt foarte importante pentru SFS, pentru a avea un dialog direct cu Dvs, precum și pentru a consolida colaborarea dintre noi. Succesul nostru comun depinde de o relație solidă și transparentă dintre instituțiile statului și mediul privat. Vă mulțumesc pentru interesul manifestat și vă îndemn să muncim împreună în beneficiul dezvoltării durabile a afacerilor și a comunității noastre. Contăm pe feedback-ul și propunerile Dvs în contextul eforturilor de a construi un mediu de afaceri eficient și prosper”, a declarat dl Valeriu Vlas.
De asemenea, Directorul adjunct al SFS a exprimat mulțumire pentru aportul mediului de afaceri la realizarea cu succes a planului de încasări pentru 2023. Referindu-se la prioritățile pentru anul 2024, dl Vlas a menționat că cele mai importante sunt îmbunătățirea serviciilor prestate contribuabililor, consolidarea veniturilor administrare de SFS prin lărgirea bazei impozabile, îmbunătățirea proceselor de administrare fiscală.
În cadrul întrevederii cu cei 50 de agenți economici din raionul Florești s-a discutat despre modificările efectuate în legislația fiscală în contextul Politicii fiscale pentru anul 2024, digitalizarea serviciilor, procesele de restituire TVA și rambursare TVA la agricultori, inclusiv în contextul ultimelor modificări legislative, dificultățile și provocările aplicării Legii privind poluarea mediului și utilizarea ECC.
La rândul lor, agenții economici au mulțumit reprezentanților Serviciului Fiscal de Stat pentru deschidere față de mediul de afaceri la nivel local și pentru informația oferită aferent subiectelor de actualitate de ordin fiscal.