Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a organizat pentru al doilea an consecutiv seminarul dedicat profesorilor din instituțiile de învățământ din regiunea transnistreană implicate în proiectul „Fotbal în Școli”. La evenimentul coordonat de FMF au participat 66 de învățători din 46 de instituții de învățământ, din zona de Est a țării, care s-au intrunit la complexul sportiv Sheriff din Tiraspol.
Cu un cuvânt de salut a venit managera proiectelor Grassroots și membră a Comitetului Executiv FMF, Diana Bulgaru, dar și președintele asociației regionale Transnistrene, Pavel Procudin.
În cadrul cursurilor de formare, participanții au fost implicați în diverse activități practice și teoretice, având acces la informații relevante și strategii pentru a promova fotbalul și sportul în școli.
Acestea au fost susținute de instructori și specialiști FMF: Cristina Braga și Valentin Chicu, manageri Grassroots, Irina Caraiman, Directoarea adjunctă a Școlii Nr3 din Cioburciu, Ecaterina Bondarciuc, expertă locală, precum și managerii regionali de dezvoltare, Iurii Covtun, (regiunea Est), Vitalie Jurat (regiunea Nord), Vitalie Lungu (regiunea Centru) și Daniela Cebotari, manageră Grassroots.
De asemenea, au fost discutate metodele optime de predare și organizare a activităților de fotbal în contextul specific al regiunii transnistrene.
La finalul cursului, profesorii au primit certificate de participare și certificat de categoria „D” FMF, material didactic, echipament sportiv, precum și tot inventarul necesar (10 mingi, 10 veste de departajare, 20 copete, scăriță agility, pompă de mână și plasă pentru mingi) pentru orele de fotbal, oferit gratuit de către Federația Moldovenească de Fotbal.
Proiectul „Fotbal în Școli” reprezintă o inițiativă încurajatoare pentru comunitatea locală, care are drept scop să ofere noi oportunități pentru copiii și tinerii din regiunea transnistreană.
Amintim că aceste acțiuni fac parte din programul comun de dezvoltare a fotbalului în Republica Moldova, inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cu denumirea „Educația fizică prin fotbal”. Proiectul prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4).