Continuă activitățile în cadrul Proiectului „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”. Astfel, ieri, a avut loc cea de-a doua ședință a Grupului participativ pentru îmbunătățirea mediului de afaceri în mun. Soroca.
La ședința au participat și Gligor Stojkov, managerul Componentei „Dezvoltarea Economică și Regională și Locală” din cadrul acestui proiect și expertul internațional, Aleksandar Karaev.
În mesajul de salut, primarul Lilia Pilipețchi a făcut o succintă prezentare a orașului, menționând că “Soroca are deja o frumoasă colaborare cu GIZ și chiar s-a reușit, cu succes, să fie implementate primele etape ale respectivului proiect, prin care instituțiile de educație timpurie au beneficiat de mobilier nou, reparații capitale, terenuri de joacă, de asemenea, și alte instituții din subordinea primăriei au primit tehnică de uz casnic și alte lucruri necesare, în total donațiile din proiect se estimează la 20 000 000 lei.“
Expertul internațional Aleksandar Karaev, a remarcat că Soroca are potențial și ar putea beneficia și în continuare de susținere în cadrul Proiectului „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”. La fel, expertul s-a referit la analiza SWOT pentru mun. Soroca. Membrii grupului au vorbit despre punctele tari și slabe pe care le are mun. Soroca în dezvoltarea sa.
Discuțiile au fost constructive, Grupul participativ au venit cu diferite idei de proiecte, care ar putea îmbunătăți mediul de afaceri la nivel local, lucru pe care îl prevede anume componenta trei a proiectului.
Expertul a adus exemple de proiecte, care deja sunt implementate în alte țări și a încurajat primăria să vină cu propuneri de proiecte implementarea cărora ar spori numărul locurilor de muncă în mun. Soroca și ar favoriza dezvoltarea mediului de afaceri.
Amintim că, Proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova” (SBC) este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, co-finanțat de Uniunea Europeană și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Proiectul este Implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.