Miturile și informațiile false despre vaccinurile împotriva COVID-19 sunt principalul obstacol care îi face pe oameni să ezite sau să amâne vaccinarea, riscând cu sănătatea lor dar și a celor din jur, comunică reprezentanții Ministerului Sănătăţii.
Echipele mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare, prin intermediul „Autocarului Sănătății” merg din sat în sat, de la casă la casă, în raioanele cu cea mai joasă rată de vaccinare și răspund la întrebările oamenilor despre beneficiile și siguranța vaccinurilor. În această săptămână, aceștia se află la Drochia și Taraclia.
Totodată, sunt desfășurate instruiri cu specialiștii din domeniul sănătății, asistența socială, educație, autorități publice locale, reprezentanți ai cultelor religioase, despre beneficiile vaccinării și cum să comunice eficient cu populația despre vaccinuri, tehnici de consiliere și de promovare a vaccinării.
Campania de informare a populației din zonele rurale privind importanța și beneficiile vaccinării a fost lansată la 4 august curent și este realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” și are drept scop creșterea acceptabilității populației din zonele rurale de a se vaccina împotriva COVID-19.
Dina Roșca