Un apicultor din satul Hulboaca, municipiul Chișinău, a creat o stupină model, cu elemente de cazare, apiterapie și relaxare.
„Așteptăm să ne viziteze cei care au afecțiuni respiratorii, ale coloanei vertebrale, sistemului nervos pentru că apiterapia de mult timp este cunoscută ca un remediu naturist de tratament. În cadrul stupinei, avem spații special amenajate unde toți doritorii pot să încerce acest tip de terapie”, afirmă apicultorul Vitalie Popa, directorul companiei Casa Albinei.
„Avem scopul de a face și o mică școală apicolă, atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Casa Albinei își propune să organizeze seminare de instruiri tehnologice pentru apicultorii avansați, să prezinte tehnologii noi de obținere a produselor, totodată și consumatorii de miere, care doresc să vadă cum se obține acest produs în realitate, au posibilitatea să participe în acest proces, inclusiv să monitorizeze și să lucreze”, a estimat Vitalie Popa.
Apicultorul spune că prin această activitate, Casa Albinei își propune să stimuleze creșterea consumului de miere, precum și să aducă acest produs în fața consumatorului nu doar ca un îndulcitor, ci şi ca
pe un produs natural cu multe beneficii.
În 2020, din cauza pandemiei, Casa Albinei nu a primit turiști, dar speră din luna martie a acestui an să-și deschidă ușile pentru vizitatori.
Casa Albinei a fost întemeiată în anul 2004. A participat în programul de mentorat la export pe piața Uniunii Europene, implementat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor Moldova Fruct și finanțat de Corporația Financiară Internațională în cadrul proiectului „Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova” în
colaborare cu Agenția olandeză CBI.
Doina Munteanu