Astăzi, la ora 13.00 colecția Grădinii Zoologice din Chișinău se va completa cu o bufniță găsită la o margine de drum. Alte circa 50 de broaște țestoase își vor lua rămas bun de la gazdă, urmând a fi eliberate în mediul lor natural. Acțiunea este înfăptuită de Ministerul Mediului, Inspectoratul Ecologic de Stat și Grădina Zoologică, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.
Sursa citată spune că, Ministerul Mediului a devenit un refugiu pentru animalele rare — un Ciuf de pădure (Asio otus), pasăre răpitoare de noapte, din familia bufnițelor, a fost adusă de cetățeni dis-de-dimineață. Pasărea a fost găsită la marginea unei șosele la nordul republicii. Astăzi, la ora 13:00 o vom duce la Gradina Zoologica, unde va primi îngrijirile necesare, după care va fi eliberată în natură. Cu această ocazie, vom prelua de la zoo circa 50 de broaște țestoase, pe care inspectorii de mediu le vor elibera azi în mediul natural din mai multe raioane ale republicii.
”Atunci când sunt bine îngrijite și asigurate condițiile optime acestor necuvântătoare găzduite de grădinile zoologice, considerăm că sunt locuri minunate în care poți admira o varietate de animale pe care, altfel, nu ai avea șansa să le vezi în mediul lor. Și, totuși, nu suntem părtașii captivității, avem părerea că păsările, mamiferele, reptilele, necesită relocare în rezervaţiile naturale ale statului, în mediul lor natural”, a declarat ministrul Valeriu Munteanu, în context.
Să înțeleg că următoarele necuvântătoare eliberate în natură ar putea fi: urșii, maimuțele, leii…?