Pentru aluat iti trebuie:
- 500 g faina
- 200 g unt
- 3 oua
- 1 praf de copt
Pentru umplutura iti trebuie:
- 400 g branza de vaci
- 100 g ricotta
- 4 linguri gris
- 100-150 ml lapte
- 200 g zahar
- coaja rasa de portocala
- coaja rasa de lamaie
- 100 g fructe confiate ( lamaie si portocala )
- 3 oua
- 1 esenta de vanilie
Pregatesti asa:
- Din ingredientele mentionate mai sus framanti un aluat omogen si consistent pe care il lasi la rece cateva minute.
- Fierbi grisul in lapte si, dupa ce se raceste, il amesteci cu branza de vaci si cu ricotta.
- Adaugi galbenusurile, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, zaharul, fructele confiate taiate bucatele si omogenizezi bine.
- La final, incorporezi albusurile batute spuma tare, amestecand de jos in sus ca sa nu se lase.
- Intinzi aluatul intr-o forma rotunda, unsa si tapetata, adaugi umplutura cu branza dulce si dai pasca la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 60 de minute.
- Pofta buna!