Miez cald, în crustă crocantă, stropit cu lămâie şi cu gust intens de pătrunjel – o garnitură ideală pentru carnea friptă sau prăjită.
Ingrediente:
1 kg de cartofi
4 linguri ulei de măsline de calitate
40 ml supă de pui
1 linguriţă oregano
o jumătate de linguriţă de sare
un praf de sare grunjoasă
o jumătate de linguriţă boia dulce
3 căţei de usturoi curăţaţi şi mărunţiţi
2 lămâi
piper după gust
pătrunjel verde, tocat
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius.
Cartofii se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe potrivite.
Lămâile se spală bine şi se rad într-un castron. Se stoarce apoi sucul şi se amestecă uşor. Se adaugă ulei, sare, piper, boia, oregano şi usturoi. La final se adaugă supa de pui şi se omogenizează.
Cartofii se pun într-o tavă adâncă şi se îmbracă în sos. La final se presară cu sare grunjoasă şi boia. Ultimul pas, pătrunjelul.
Cartofii se dau la cuptor 30 de minute, apoi se întorc şi se mai lasă 20 de minute, până se pătrund. Se servesc calzi.
Sursa: feellikecooking.ro.