În ajunul sărbătorilor, redacția www.provincial.md a decis să ajute gospodinele cu rețete interesante pentru masa de sărbătoare. Astăzi, vă propunem o recetă de ciorbă măcelărească.
Ai trebuință de (pentru 10 porţii, că doar ai musafiri la masă): 500 g ceapă, 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă), 500 g ficat de porc, 2 l apă, zeamă de castraveţi în saramură, smântână, boia.
Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi gust. Tăiem carnea în cubuleţe de circa 1,5/1,5 cm şi o călim puţin împreună cu ceapa, apoi adăugăm apa fierbinte şi dăm totul în clocot. Când carnea e aproape fiartă se adaugă ficatul, tăiat tot cubuleţe.
Zeama de castraveţi strecurată se fierbe separat şi se adaugă atunci când a fiert şi ficatul (cantitatea depinde de salinitatea şi de aciditatea zemii). Se potriveşte de gust şi se drege cu smântână proaspătă.
Se serveşte după 1, 2… păhărele de ţuică de prună veche cu un ardei iute murat şi pâine coaptă pe vatră.
Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase retete romanesti