La seminarul teoretico-practic, organizat în incinta liceului „Ion Creangă” au participat bucătarii-şefi şi asistenţii medicali din toate instituţiile educaţionale din raion.
Şedinta a fost organizată în contextul multiplelor incălcări la nivel de ţară privind alimentaţia copiilor cât şi măsurile ce se impun conform Planului de acţiuni pentru soluţionarea unor probleme identificate în domeniul educaţiei, (anexa la dispoziţia Guvernului nr. 56- d din 26.04.2016).
Despre alimentarea nutriţională şi starea de sănătate a copiilor în instituţiile de invăţâmânt a vorbit Raisa Popovici, medic-şef la Centrul de Sănătate Publică Ungheni. Aurel Drobot, şef de secţie siguranţa produselor alimentare din cadrul DRSA Ungheni s-a referit la tematica agendei privind recepţionarea, depozitarea şi păstrarea produselor alimentare în instituţiile şcolare, prin prisma cerinţelor actelor normative ce reglementează acest subiect cât şi rolul ANSA privind monitorizarea, supravegherea şi controlul de stat în organizarea alimentaţiei calitative a elevilor.
Seminarul a fost de real folos pentru participantii satisfăcuţi de răspunsurile primite la întrebarile puse în discuţie.
Dina Roșca