Castravetele este un fruct care poate fi folosit atât pentru gătit cât și în forma lui proaspătă, lângă alte mâncăruri, în salată sau pur si simplu ca o gustare între mese. Noi alegem modul în care vrem să îl consumăm.
Castravetele are o serie de nutrienți de care poți beneficia. Care sunt aceștia și cum te poți bucura de ei, din plin?
Te ajută să slăbești
Deoarece au un conținut mare de apă în compoziția lor, castraveții sunt ideali pentru curele de slăbire. Au foarte puține calorii și conțin multe fibre necesare organismului tău. Conțin în jur de 45 de calorii și sunt bogați în proteine, vitamina C, magneziu, potasiu și mangan. Pe lângă o dietă echilibrată, castraveții constituie un aliment de bază pentru pierderea greutății.
Bun pentru creier
Castraveții conțin flavonoli, niște compuși care acționează la nivelul creierului și ajută la conectarea neuronilor în mod eficient. Te vor ajuta să ai o memorie mai bună și vor proteja celulele nervoase.
Reduce stresul
Datorită aportului bogat de vitamine, printre care se numără vitamina B, B1, B5 și B7, consumul de castraveți este eficient în relaxarea sistemului nervos și creează o stare de relaxare și eliberare. Astfel, stresul și anxietatea sunt reduse considerabil.
Pe lângă o dietă echilibrată, care constă în mese regulate, hidratare și mișcare, poți profita de aportul de vitamine pe care ți-l oferă castravetele. Îl poți consuma în toate formele lui: ca o gustare, în salată sau într-o serie de mâncăruri gătite.
sursa: clickpentrufemei.ro
Fără supărare! Cuvântul „versatil” este utilizat cu totul nefericit (consultaţi DEX-ul).
P.S.
Sunt ziarist de meserie.