Vremea grătarelor a început de ceva timp, iar vara este lungă! Zilele călduroase vor scoate mii de români la iarbă verde vara aceasta. Cei care locuiesc la casă pot face gătare mai des decât cei care locuiesc la bloc. Grătar pe gaz sau cu cărbuni? Care sunt avantajele şi dezavantajele.
Avantajele și dezavantajele grătarului cu cărbune
Sunt câteva motive pentru care ai alege un grătar cu cărbune, iar unul dintre acestea este prețul. Poți cumpăra un astfel de grătar pentru mai puțin de 100 de dolari, spre exemplu. Sau chiar mai puțin, în funcție de care este bugetul tău. În plus, un grătar cu cărbune oferă acel gust inconfundabil de grătar.
Unul dintre avantajele grătarului: accesibilitate. În plus, este şi portabil, așa că nu-ți va lipsi din mașină atunci când mergi să petreci un weekend la munte sau la mare. De asemenea, găsești și modele mai mici ca dimensiuni, potrivite pentru câțiva mici și burgeri.
Un alt aspect pozitiv este faptul că se încinge bine. Cu practică și răbdare, temperatura unui grătar cu cărbune poate atinge și 370 de grade Celsius! Iar această temperatură este mai mare decât cea generată de grătarele pe gaz.
Gust de neimitat
De multe ori imitat, niciodată duplicat, acel gust oferit cărnii de prepararea la grătar este ceva care nu se poate obține în alt fel. Un dezavantaj este procesul de curăţare! Bineînţeles că după o masă copioasă nu-ţi vine să cureţi grătarul, însă acest lucrr chiar trebuie făcut după fiecare utilizare. Este important ca grăsimea arsă în timpul procesului de prăjire să fie eliminată.
sursa: clickpentrufemei.ro