Nu mai este mult pana la Paste, tocmai de aceea ne-am propus sa te invatam cum sa pregatesti cele mai delicioase produse traditionale, care nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa de sarbatori. Friptura de miel la cuptor este foarte usor de preparat, iar reteta cu vin rosu sec cu siguranta va fi un rasfat pentru papilele gustative ale tale si ale musafirilor tai.
Ingrediente necesare pentru friptura de miel la cuptor
– o pulpa de miel (500-600 grame);
– 2 legaturi de ceapa verde;
– 4-5 catei de usturoi;
– 1 kg cartofi;
– 4 rosii mari;
– 250 ml vin rosu sec;
– 2 linguri ulei de masline;
– sare, piper, cimbru, foi de dafin.
Modul de preparare a fripturii de miel la cuptor
Spala bine pulpa de miel cu apa rece. Pune uleiul in tava si asaza pe fundul tavii ceapa verde tocata marunt. Cresteaza pulpa de miel, taie cateii de usturoi si impaneaz-o. Apoi asaz-o in tava, peste ceapa. De jur-imprejur, pune usturoiul care ti-a ramas nefolosit, cartofii taiati in bucati mari (cartofii pot fi folositi si intregi, daca sunt mici) si condimenteaza totul cu sare, piper, cimbru si dafin. Adauga putina apa in tava si introdu-o pentru 15 minute in cuptorul incins in prealabil. Odata ce timpul a trecut, scoate friptura de miel din cuptor si toarna peste ea jumatate din cantitatea de vin rosu sec. Tot acum adauga si rosiile taiate cuburi. Daca este nevoie, mai completeaza cu putina apa, apoi introdu din nou tava la cuptor, la foc potrivit, pentru jumatate de ora. In acest timp, amesteca din cand in cand cu paleta, ca sa nu se prinda de fundul tavii nici carnea, nici ceapa sau rosiile si intoarce pulpa de pe o parte pe alta. Restul de vin adauga-l treptat. In ultimele 5-10 minute, poti da focul mai tare, pentru ca pulpa sa capete crusta.
Friptura de miel la cuptor cu vin e gata! Serveste-o impreuna cu garnitura de cartofi cu rosii, alaturi de o salata verde.
Pofta buna!
Sursa: divahair.ro