În ajunul sărbătorilor, redacția www.provincial.md a decis să ajute gospodinele cu rețete interesante pentru masa de sărbătoare. Astăzi, vă propunem „Pui în stil chinezesc”.
Este o super, super rețetă – pentru că se face simplu și este foarte gustoasă și interesantă. Spre deosebire de alte rețete cu specific chinezesc, aceasta este foarte simplă de preparat acasă, făro ingrediente sofisticate. Bineinteles trebuie să aveți măcar sos de soia, fără el nici nu putem numi puiul “chinezesc”.
Puteți folosit orice bucăți de pui, cu os sau fără os, aici au fost folosite pulpe dezosate.
Ingrediente
Carne de pui
1.5 kg
Sos de soia
100 ml
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Zahăr
2 linguri
Pași de urmat
1. Spălați bine carnea de pui, o puneți într-un bol și turnați peste ea sosul de soia. Amestecați și lăsați cateva ore la marinat, minim ar fi macar 3 ore.
2. După acest timp ne apucăm să preparăm carnea.
Într-o tigaie turnați uleiul, puneți în el 2 linguri de zahar și lăsați tigaia pe foc să se încingă bine.
3. Amestecati periodic zaharul pînă se caramelizează.
4. Puneți carnea cu tot cu sosul de soia în tigaie.
Amestecați carnea și o lăsați cam 5 minute să se mai călească.
5. Cam asa, observati ca bucatile de pui se strang si se calesc usor.
6. Peste carnea din tigaie turnați apa clocotită fierbinte, ca s-o acopere bine.
Lăsați să fiarbă la foc mai mare.
7. După un timp apa din tigaie se va evapora și pulpele vor începe să se rumenească.
Amestecați periodic să se facă frumoase pe toate părțile, apoi închideți focul.
8. Le serviți cu orice garnitura preferată, poate fi sote de morcovi.
Poftă Buna!
Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: ușor
Timp total de pregatire: 60 min
Rețetă preluată de pe www.lalena.ro.
Dina Roșca