Câtă vreme sunt înfloriţi salcâmii puteţi încerca să mobilaţi cămara cu câteva borcane cu dulceață din flori de salcâm. Procedura şi ingredientele sunt aceleaşi ca la oricare altă dulceaţă, respectiv zahăr şi eventual, dacă doriţi, ceva arome suplimentare date de o scorţişoară, lămăie sau vanilie pentru un plus rafinament.
Ingrediente:
- 500 gr flori de salcam
- 500 ml apă
- 500 gr. zahăr
- 1 lămâie
- 1 baton scorţişoară – opţional
Preparare
1. Spălăm în apă rece florile de salcâm şi înlăturăm chiorchinele alegând numai florile. Le lăsăm deoparte să se scurgă apa.
2. Într-un vas punem apa şi zahărul şi fierbem până se formează siropul.
3. Îndată ce am obţinut siropul, adăugăm în vas florile de salcâm şi batonul de scorţişoară. Punem zeama de lamâie iar coaja o tăiem cubuleţe şi, de asemenea, o adăugăm în dulceaţă.
4. Lăsăm să fiarbă până se îngroaşă şi devine ca mierea. Gustăm pentru a verifica dacă florile sunt moi si pătrunse de sirop (vor deveni transparente).
5. Umplem borcanele spălate şi uscate cu dulceaţa fierbinte, le punem capac şi le lăsăm să se răcească aşezate invers, pe capac, pentru a nu pătrunde aerul.
Să fiţi bine!
Sursa: papamomd.ro