În legăturaă cu pregătirile pentru sărbătorile de Paști, Directorul general ANSA, Ion Toma și Șeful Direcției de supraveghere a comerțului și consumului de produse alimentare, Sergiu Sârghi, s-au deplasat la întreprinderea avicolă Pasărea Argentie din localitatea Ciorescu, municipiul Chișinău.
La fața locului, reprezentanții Agenției au luat cunoștință de procesul de producție a ouălor la această întreprindere, care dispune de 65 de mii de găini ouătoare și livrează zilnic în rețeaua comercială aproximativ 50 de mii de ouă.
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale în Siguranţa Alimentelor le recomandă oamenilor să fie atenţi atunci când cumpără aceste produse. „Consumatorul trebuie să atragă atenţia la condiţiile de păstrare, la starea produsului, el trebuie să fie curat, fără crăpături, coaja să fie mată. Albuşul şi gălbenuşul trebuie să fie limpede, să aibă o consistenţă conformă. Să fie fără mirosuri străine”, a specificat în fața camerelor de luat vederi, Toma.
Potrivit inspectorilor ANSA, la întreprindere se respect toți parametrii de producer și păstrare a ouălor, aceasta fiind garanția că pe masa consumatorului vor ajunge doar produse de calitate.
Reprezentanții ANSA și jurnaliștii s-au deplasat și la magazinul METRO, unde au luat cunoștință despre modul de păstrare și comercializare a ouălor.
Dina Roșca