Trend sau sănătate curată? Regimul vegetarian este adoptat de tot mai mulți oameni dornici să prevină bolile. Problema este că puțini știu să se alimenteze cu adevărat sănătos atunci când renunță la proteinele de origine animală, iar asta le poate pune sănătatea în pericol. Dezbatem subiectul împreună cu dr. Mădălina Truică, medic pentru diabet, nutriţie şi boli metabolice.
„Alimentația vegană cuprinde doar alimente de origine exclusiv vegetală, în schimb există și alte tipuri de regimuri alimentare vegetariene care cuprind și surse de alimente de origine animală, cum sunt lacto-ovo-vegetarienii sau lacto-pesto și diverse alte variante. Cea mai frecventă greșeală este că din lipsa timpului, oamenii apelează la diverse produse alimentare procesate de tipul covrigeilor, biscuiților, pateurilor vegetale. Și în perioada de post. Din păcate, multe dintre aceste produse conțin grăsimi nesănătoase de tip trans, obținute artificial prin hidrogenare, sau conțin zahăr sau alți înlocuitori, precum și diverși aditivi alimentari, care pot contribui la creșterea în greutate sau pot afecta într-un alt mod starea de sănătate. Alimentația vegetariană presupune o anumită conduită alimentară, să prioritizăm acest aspect legat de mese, să ne rupem puțin din timpul nostru și să venim și cu un pic de creativitate pentru a ne organiza și a ne prepara mesele.
sursa: digi24.ro