Cu o aromă puternică, friptura de porc este perfectă pentru mesa de Crăciun.
Ingrediente:
Pentru marinadă:
1 pahar de bere
1 linguriță de sare
piper
-1 ceapă
-1 crengura mică rozmarin
-1 bucată cotlet fără os de -1 kg
-5 căței de usturoi
-1 linguriță sare
-piper
-1/2 linguriță turmenic
-1/2 linguriță curry
-1,5 kg cartofi
1-2 morcovi
-1 ceapă
-1 căpățâna de usturoi
-rozmarin/ cimbru
-sare
piper
-ulei
Mod de preparare:
Carnea se pregăteşte cu o zi înainte să se marineze. Se amestecă berea cu sare, piper, ceapă tăiată bucăți, rozmarin și se pune carnea în marinadă, la 12 ore se întorc dacă nu o acoperă. A doua zi o scot din marinadă, amestec toate condimentele cu puțin ulei și ung carnea pe toate părțile. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 min.
Între timp se curăţă legumele și se taie în patru sau 6 depinde de mărime, dar să fie bucăți destul de mari. După care într-o tavă se așează o foaie de hârtie, dar nu e obligatoriu, şi se pun legumele care se amestecă cu sare piper, rozmarin, ulei iar îm mijloc se pune carnea. Se acoperă cu hârtie și se da la cuptorul încins în prealabil la 200 C timp de 25 -30 min. După care se ia hârtia și se mai lasă 30 min.
Sursa: www.realitatea.net