Ce-ai spune de un pepene verde pe grătar? Carnea sau legumele nu sunt singurele alimente pe care le poți prepara pe grătar. Îți prezentăm câteva alimente pe care sigur nu te-ai gândit că le poți consuma în acest mod. Sunt ideale pentru mese rapide și ușoare în zilele foarte calde.
Pepene verde
Căldura, fumul și puțină sare fac ca acest fruct să aibă un gust neașteptat de bun atunci când este preparat pe grătar. Adaugă puțin ulei de măsline, ceapă tocată, sare și piper pe o felie de pepene verde și las-o pe grătar timp de cinci minute până se caramelizează și începe să se usuce. O poți mânca cu brânză topită.
Mămăligă
De regulă mămăliga are o textură cremoasă, așa că e destul de neobișnuit să o pui pe grătar. După ce ai preparat mămăliga, las-o câteva ore să se usuce puțin, apoi pune-o pe grătar. În acest fel va deveni puțin crocantă și puțin afumată.
Brânză
Câteva felii de brânză pe grătar amplifică savoarea și textura cremoasă a acesteia. Folosește felii mai groase pentru a nu se topi ușor, adaugă peste puțin ulei de măsline.
Cartofi dulci
Ungi cartofii dulci cu unt și îi pui pe grătar unde va trebui să îi ții la foc mediu timp de aproximativ 40 de minute.
Conopidă
Tai pur și simplu conopida în dimensiunile pe care le doreși, o stropești cu câteva picături de ulei de măsline și o pui pe grătar.
Avocado
Chefi renumiți ne spun că dacă vrem să pregătim quesadilla, avocado preparat la grătar îi va da un plus de savoare.
Ananans
Atunci când gătești ananasul pe grătar acesta va avea un gust mai dulce și mai puțină aciditate.
sursa: clickpentrufemei.ro