Așa cum numeroase legume și fructe previn dezvoltarea celulelor canceroase, tot astfel numeroase alimente procesate duc la apariția cancerului. Din cauza substanțelor folosite în conservarea și fabricarea lor, unele alimente din comerț, odată consumate, pot cauza cancer. Cele mai nocive dintre ele sunt:
Roșiile din conservă
În timp ce roșiile proaspete au un rol major în prevenirea cancerului, cele conservate au exact efectul opus. Aproape toate conservele de roșii din comerț conțin un chimical denumit bisfenol A care, potrivit studiilor, este unul dintre factorii care declanșează dezvoltarea celulelor canceroase.
De aceea, roșiile la conservă trebuie evitate mai ales de către copii.
Sucurile carbogazoase
Consumul excesiv de sucuri carbogazose poate provoca infarct. În plus, coloranții artificiali pe care îi conțin fac ca aceste băuturi să fie printre cele mai periculoase când vine vorba de apariția celulelor cancerigene în organism.
Popcornul la microunde
Substanța folosită pentru fabricarea pungii de popcorn pentru microunde este principala cauză a infertilității la femei. Potrivit medicilor, aceasta crește dramatic riscul de a dezvolta cancer la vezică, ficat, pancreas.
Uleiul hidrogenat
Anumite uleiuri vegetale conțin în cantități mari acizi grași Omega 6. Deși în principiu aceștia sunt buni pentru sănătate, în exces pot provoca anumite tipuri de cancer, în special cancer de piele.
Făina procesată
Cerealele rafinate nu rețin nutrienții lor naturali. Indicele glicemic crescut din făina procesată duce la creșteri ale nivelului de insulină din corp, ceea ce duce la diabet și la dezvoltarea celulelor canceroase.
sursa: clickpentrufemei.ro