La 18 februarie, în incinta Consiliului raional, a avut loc un seminar pentru viticulturii raionului cu genericul: „Tehnologia tăiatului şi formarea butucilor viţei de vie în condiţiile anului 2015”, la care au participat 35 de persoane: specialişti în domeniu, fermieri.
Cu o amplă analiză a venit în faţa auditoriului dl Valeriu Cebotari, şef de secţie vinificaţie al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, care a expus partea teoretică a tehnologiei tăiatului viţei de vie. Lecţia practică la tăiatul viţei de vie s-a desfășurat în plantaţia viticolă a SRL „Pronic Agro” din s. Cioburciu, director dl Valeriu Nicolau.
Participanții la seminar au fost familiarizați cu protecţia integrală a viţei de vie, prezentată de către dl Vitalii Cebanu, şef de laborator al Institutului Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare.
Seminarul pe tema data a fost unul de succes.
Dina Roşca