Caz tragic la Ungheni. În după-amiaza zilei de 4 august, doi tineri cu vârsta de 21-22 de ani, locuitori ai satelor Boghenii Noi și Măgurele s-au înecat în râul Prut. Potrivit lui Ion Borș, specialist serviciul protecție civilă al Direcției Situații Excepționale Ungheni, tinerii s-ar fi scăldat într-un loc interzis, scrie expresul.com.
”Toți cunoșteau că acolo a fost extras nisip cu ceva timp în urmă, este un loc vizibil interzis”, a specificat dânsul, după care a continuat: ”Echipa de salvare a Direcției Situații Excepționale fost alertată de către un tânăr care a fost martor la toată această tragedie. Dânsul ne-a povestit că în apă s-ar fi format un vârtej, care l-a luat pe primul băiat. Celălalt a încercat să-l salveze, dar și pe el l-a înghițit apa. Tânărul a realizat că nimeni nu-i mai poate salva, era prea mare vârtejul”.
În acea zi, scafandrierii au efectuat toate măsurile de căutare, dar fără nici un rezultat. ”Nu au fost găsiți vineri, am continuat să-i căutăm și sâmbătă, dar nu am reușit să-i găsim. Abia pe 6 august corpurile lor neînsuflețite au fost găsite pe celălalt mal al Prutului, de către Poliția de Frontieră a României. În dimineața zilei de 7 august, părinții celor doi tineri au mers la Iași pentru a-i identifica”, a mai spus Ion Borș.
Fiind întrebat dacă era undeva indicat că scăldatul este interzis în acea zonă, specialistul a explicat că de-a lungul Prutului sunt locuri special amenajate pentru scăldat, iar unde nu există un așa loc, scăldatul este interzis.
”Nu știu dacă există vreun panou de avertizare acolo, dar cum poți merge să te scalzi, dacă vezi că locul nu-i amenajat sau că s-a extras nisip? E mult prea periculos”, a făcut o remarcă Ion Borș.
Cu câteva zile mai înainte, pe 31 iulie, la un pas de tragedie s-a aflat un tânăr de 16 ani, care, împreună cu doi prieteni de-ai lui, au mers la unul dintre iazurile din Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului” din Rădenii Vechi. Chiar dacă în acel loc exista un aviz de avertizare: ”Scăldatul este interzis”, băieții nu au ținut cont de acesta și au intrat în apă.
Noroc de salvatorul de la tabăra ”Pro Sănătate” din preajmă, care a reușit să-i salveze, mai ales că unul dintre băieți chiar se îneca.
De la începutul verii, în raionul Ungheni au fost înregistrate patru cazuri de înec. Potrivit lui Ion Borș, numărul este în scădere față de anul trecut.