Direcţia Raională pentru Siguranţa Alimentelor Hânceşti, în comun cu reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică a organizat un seminar la tema: „Neconformităţile depistate în urma evaluării blocurilor alimentare a instituţiilor de educaţie timpurie, învăţământ primar, gimnazial şi liceal”.
La întrunire au participat 140 manageri, asistenţi medicali si şefi de gospodărie din cadrul instituţiilor de învăţământ , unde au fost descoperite neconformităţile menţionate in fisele de evaluare .
În cadrul seminarului s-a atras atenţia la respectarea cadrului legal privind respectarea cerinţelor sanitar- veterinare, (HG 1209. HG 412 , HG 435, Legea 221).
S-au abordat probleme ce ţin de:
- Renovarea blocurilor alimentare .
- Termenul limita de renovare a blocurilor alimentare
- Respectarea de către agenţii economici a contractelor de achiziţii.
- Completarea pachetului de acte permisive necesar la recepţionarea produselor alimentare .
- Condiţiile de păstrare a produselor alimentare.
Şeful Direcţiei teritoriale Hânceşti, Dumitru Cojocaru a răspuns la mai multe întrebări ale participanţilor la această instruire, în special referindu-se la termenii-limită şi condiţiile de păstrare a produselor uşor alterabile şi la nerespectarea de către agenții economici a orarului de distribuire a produselor alimentare.
Dina Roșca