Începînd cu luna iunie, Direcția Raională pentru Siguranța Alimentelor Cahul a intensificat controalele oficiale în taberele de vară, pentru prevenirea, eliminarea sau reducerea pînă la niveluri admisibile a riscurilor pentru sănătatea umană și garantarea unor practici corecte în procesul de achiziție, depozitare/păstrare și preparare a produselor alimentare.
Principalele aspect care au fost examinate în urma controalelor au fost:
- cerințe generale de igienă conform HG Nr.412 din 25.05.2010 pentru aprobarea Regulilor genarele de igienă a produselor alimentare;
- cerințe privind achiziționarea produselor alimentare;
- reguli generale de păstrare a produselor alimentare;
- temperature de păstrare a produselor alimerntare;
- condițiile de întreținere a utilajului.
În urma primelor controale au fost elaborate cîteva recomadări pentru garantarea unor practice corecte în procesul de achiziționare/preparare a produselor alimentare,:
- acordarea atenție deosebite regimului de dezinfecție a blocului alimentar;
- respectarea criteriilor de compatibilitate a produselor alimentare ;
- evidența produselor alimentare ușor alterabile.
Controalel se vor desfășura pînă în luna august.
Diana Munteanu