Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) dă start unei serii de sesiuni de instruire pentru angajații subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor în domeniul perfecționării sistemului de examinare a petițiilor și modificărilor legislative recente privind remedierea unor încălcări care constituie contravenții, transmite PROVINCIAL.
La data de 29.07.2021 a avut loc prima sesiune de instruire cu angajații DTSA mun. Chișinău cu o durată de peste 3 ore unde au asistat peste 30 de angajați.
Directorul general adjunct ANSA, Oleg Lișcenco, a inițiat instruirea salutând colegii, îndemnându-i la o zi bună a cunoștinței și la o conlucrare eficientă în aplicarea corectă a prevederilor legale și să conștientizeze responsabilitatea ce îi revine fiecărui angajat în exercitarea onestă a atribuțiilor de serviciu.
În cadrul instruirii, Eduard Andrușca, șef adjunct al Direcției juridice ANSA, a abordat subiecte și informații care ii vor ajuta pe inspectorii ANSA să înțeleagă pașii efectuării controlului făcut la fața locului și modul de întocmire a planului de remediere, să cunoască standardele privind aplicabilitatea acestuia.
Aceste instruiri au fost organizate pentru a asigura o bună eficiență în aplicarea prevederilor legale ce reglementează activitatea inspectorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
Cristina Pendea