Proiectul „Antreprenoriat Inovațional pentru Dezvoltare Locală Durabilă” continuă ciclul de instruiri pentru antreprenorii care doresc să aplice inovații în afaceri, dar și să sporească profitabilitatea întreprinderilor, obținând noi surse de finanțare. Activitățile răspund obiectivelor incluse în Strategia Inovațională a Republicii Moldova pentru 2013 – 2020 “Inovații pentru competitivitate”, anunță PNUD Moldova.
Astfel, antreprenorii din nordul Moldovei s-au adunat pentru două zile, pe 9 și 10 decembrie, la Bălți, pentru a lua parte la cel mai amplu training despre inovații în afaceri, „ABC-ul inovațiilor”. Evenimentul a fost moderat de către expertul internațional cu peste 15 ani experiență în inovații Boris Golob, care le-a explicat participanților cum să-și înțeleagă mai bine cumpărătorii, cum să creeze inovații pentru care cumpărătorii ar fi dispuși să achite bani, cum să creeze o afacere profitabilă și cum să gestioneze inovațiile ca să atingă succes în vânzări. Participanții au lucrat cu studiile sale de caz și exemple universale combinate, trainingul fiind foarte interactiv și practic.
Potrivit lui Andrei Gogol, 36 ani, antreprenor în domeniul IT, unul dintre participanții la training, “organizarea unor asemenea instruiri la Bălți este foarte binevenită, deoarece și dincolo de capitală sunt oameni care doresc să dezvolte afaceri cu adevărat inovatoare și de succes, multe întreprinderi având necesitatea de a se dezvolta și moderniza. Așadar, subiectul instruirii este deosebit de actual.”
Pe 11 decembrie, şi antreprenorii din Chișinău și centrul republicii învață totul despre investiții, granturi, crowdfunding și alte surse de finanțare în cadrul trainingului Finanțarea inovațiilor în ÎMM-uri, moderat de către expertul internațional, mentor în domeniul startupurilor Iraklis Agiovlasitis. Pe parcursul zilei, reprezentanții mediului de afaceri vor fi antrenați și în exercițiul practic de evaluare a unui business-plan.
Precizăm că, Proiectul „Antreprenoriat inovațional pentru dezvoltare locală durabilă” are drept scop dezvoltarea, adaptarea și punerea în aplicare a noilor tehnologii și metode de dezvoltare a carierei profesionale, identificarea locurilor de muncă și promovarea spiritului antreprenorial în Republica Moldova. Proiectul este implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Ministerul Economiei al Republicii Moldova, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.
Dina Roșca