Peste 4000 de copii, elevi și tineri din Ialoveni beneficiază acum de un teren de minifotbal modern cu înveliș artificial. Amplasat în sectorul Albeni al orașului, noul teren nu doar că îmbunătățește infrastructura sportivă locală, dar servește și ca zonă de relaxare pentru locuitorii din cartierele din preajmă. De asemenea, terenul de minifotbal din Ialoveni reprezintă o platformă modernă pentru tinerii talentați și pasionați de fotbal din satele învecinate.
Potrivit primarului orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, noul teren de sport nu numai că oferă un mediu optim pentru diverse activități sportive, dar și pentru organizarea altor evenimente comunitare.
Edilul a exprimat recunoștință Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, echipei de constructori responsabilă de realizarea proiectului, precum și celor implicați în amenajarea și înverzirea teritoriului. De asemenea, el a mulțumit specialiștilor Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, în persoana doamnei Natalia Veveriță, șefa Serviciului Ex-post și raportare, prezentă la Ceremonia de inaugurare a terenului.
„În calitate de reprezentant al Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală – instituția prin intermediul căreia Guvernul Republicii Moldova investește în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii localităților din țară, doresc să subliniez că inaugurarea acestui teren de sport marchează împlinirea unui vis pentru copiii din Ialoveni, care sunt inima și viitorul acestui frumos oraș.
Acest teren de sport devine acum un loc sigur unde puteți juca fotbal și un spațiu în care vă puteți bucura de momente frumoase, creând amintiri de neuitat. Investiția în acest proiect nu ar fi fost posibilă fără sprijinul autorităților centrale și locale, al comunității și, desigur, al vostru, al tuturor celor care ați susținut și ați contribuit în diverse moduri la realizarea acestui proiect”, a menționat Natalia Veveriță.
Terenul de minifotbal a fost construit în cadrul Programului Național “Satul European Expres”. Valoarea totală a investiției a fost de aproximativ 450 de mii de lei, resurse financiare alocate de Guvernul Republicii Moldova prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.