Ministerul Mediului a organizat evenimentul de prezentare a rezultatelor campaniei de împăduriri din această primăvară. La eveniment a particpat Președinta Maia Sandu, angajați din domeniul silvic, primari și reprezentanți ai societății civile.
Ministrul Mediului a mulțumit silvicultorilor pentru efortul din acest an și munca depusă în lucrările de plantare și reabilitare pe o suprafață de 3300 ha, realizate în mare parte manual. Tehnica de prelucrare a solului (14 tractoare, 14 mulcere și 14 rotovatoare) va simplifica munca pădurarilor și ne va ajuta să plantăm păduri mai rapid și mai eficient.
„Suntem conștienți că planul de 145 de mii de hectare plantate în 10 ani este un obiectiv extrem de ambițios și doar prin dotarea și capacitatea întreprinderilor silvice acest lucru va fi posibil. Programul Național de Împădurire este o responsabilitate și o investiție în viitor, de rezultatele cărora se vor bucura copii și nepoții noștri, la fel cum ne bucurăm și noi astăzi de pădurile care au fost plantate și îngrijite de bunicii și străbunicii noștri”, a declarat ministrul Lazarencu
Președinta Maia Sandu a menționat că dotarea intreprinderilor silvice cu tehnică performantă este un pas important în realizarea programului de împădurire și a reiterat că doar prin implicarea tuturor vom face Moldova mai verde. „Avem nevoie de contribuția silvicultorilor, autorităților locale, organizațiilor de mediu și a fiecărui cetățean. Programul național de împădurire prevede reabilitarea și extinderea suprafețelor pădurilor din Moldova cu 145 de mii de hectare până în 2032. Dacă ne adunăm eforturile, sunt convinsă că putem fi generația care va reîmpăduri Moldova”, a punctat Președinta Maia Sandu.
Pentru achiziționarea utilajelor forestiere au fost alocate peste 60 de milioane de lei. Urmează în curând și alte investiții în sectorul forestier.