Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat, o ședință de lucru cu reprezentanții Asociației producătorilor de conserve „Speranța-Con”, pentru a discuta despre provocările din domeniul procesării fructelor și legumelor, principalele realizări, dar și problemele cu care se confruntă agenții economici în acest sector.
Evenimentul a fost prezidat de Secretarul general de stat, Iurie Ușurelu, care a precizat că întreprinderile de procesare sunt foarte importante în lanțul agroalimentar și influențează calitatea produsului final: „este absolut necesar de întreprins acțiuni concrete pentru a reanima activitatea acestor întreprinderi de rând cu celelalte segmente din sector, este necesar elaborarea unui program de dezvoltare a sectorului de procesare a fructelor și legumelor.”
Totodată, pe parcursul ședinței, reprezentanții asociației, au prezentat un șir de provocări, dar și realizări obținute în procesul de producere a conservelor și sucurilor, inclusiv comercializarea acestora.
La finalul discuțiilor, părțile au convenit să intensifice dialogul pentru a asigura o cooperare eficientă dintre autorități, asociațiile profesionale de profil și agenții economici, implicați în activitatea agricolă.
Dina Roșca