Ministrul Viorel Gherciu a efectuat o vizită de lucru la fabricile autohtone de zahăr, pentru a analiza situația curentă din sector. Reprezentanții industriei de zahăr au informat oficialul despre provocările financiare, capacitățile de producție, cantitatea recoltată și calitatea materiei prime furnizată, informează PROVINCIAL.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a subliniat:
„Atenția Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare este focusată pe dezvoltarea industriei de zahăr, în scopul obținerii unei eficiențe sporite a activității economice desfășurate de întreprinderile din sector. Cultivarea și prelucrarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru țara noastră, motiv pentru care trebuie să sporim competitivitatea zahărului autohton atât pe piața internă, cât și pe cea externă”.
Conform datelor statistice, în anul 2021, de pe 16,3 mii ha, se prognozează o recoltă globală de sfeclă de zahăr de circa 733,5 mii tone. Până în prezent au fost recoltate peste 50% din suprafețele însămânțate.
Cristina Tomac