Guvernul a aprobat un proiect care stabilește cerințele de calitate și comercializare pentru materiile grase tartinabile de origine vegetală și/sau animală, destinate consumului uman. Scopul documentului este de a asigura conformitatea produselor tartinabile cu standardele europene.
Proiectul cuprinde cerințe de calitate, ambalare, etichetare, transportare pentru margarină, maioneză și produsele pe bază de grăsimi destinate industriei culinare, cofetăriei și panificației, cu conținut de grăsimi între 10% și 90%, provenite atât din producția autohtonă, cât și din import. De asemenea, conține prevederi aferente denumirilor comerciale, caracteristicilor organoleptice și indicilor fizico-chimici ai produselor, inclusiv proceduri de verificare a conținutului de grăsimi declarat în grăsimile tartinabile.
Aprobarea hotărârii asigură un cadru de referință reprezentativ, inclusiv prin: realizarea angajamentelor privind armonizarea legislației, plasarea pe piață și comercializarea produselor calitative și sigure; stabilirea relațiilor bazate pe o concurență loială; informarea corectă și protecția consumatorului.