La data de 7 martie 2024, satul Corjova a fost cuprins de emoții pozitive datorită concursului „Miss Baba”, organizat de Primăria Corjova, închinat Zilei Internaționale a Femeii.
În calitate de invitați și jurați au participat: Elena Frumosu, șefa secției Cultură și Turism Criuleni, președinta juriului, Oleg Ogor, antreprenor, ex-vicepreședintele Consiliului raional Criuleni, Elena Motricala, redactor-șef Est-Curier, Eduard Stoica, director executiv- direcția Tehnică Primaria com. Miroslava, jud. Iași, România, Frunză Florin, consilier local Primăria Miroslava, Cotofan Ion, agent economic-consilier local , Gorceac Mihail, agent economic-consilier local, Grusca Serghei, agent economic SRL AgosGreen Green.
Scopul concursului este de a demonstra că frumusețea și candoarea unei femei nu ține cont de vârsta acesteia.
La concurs au participat 5 aspirante la titlul de „Miss Baba” satului Corjova, care au fost supuse la 5 probe: prezentarea concurentei, proba artistică, tema pentru acasă, testul de inteligență și concursul de dans.
5 bunicuțe curajoase au luptat pentru titlul de „Miss Baba” – Alexandra Neanțu, Maria Florea, Natalia Dicusar, Maria Nistrean și Liuba Rebeja– care s-au bucurat de susținerea nepoților și a strănepoților, dar și a întregii săli.
Primarul localității Gheorghe Ojog a felicitat participantele pentru curaj și pentru că sunt un exemplu frumos pentru tinerele generații – „Sunteți frumoase, sunteți deștepte, dar, în primul rând, sunteți foarte curajoase! Atsfel de concursuri de desfășoară și în multe localități din România, mai ales că femeia, prin definiție, este întruchiparea frumuseții! Vă felicit, în prag de 8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii și vă doresc să fiți mereu atât de vesele, pline de viață și frumoase, pentru că femeia e frumoasă la orice vârstă!”
Participantele au impresionat membrii juriului prin cântece și dansuri tradiționale, numere artistice și măiestrie culinară.
Titlul de „Miss Baba” satului Corjova în acest an i-a revenit D-nei Maria Nistrean, care, pe lângă coroană, a câștigat și un premiu bănesc de 5000 de lei. Câştigătoarea fiind desemnată de juriu în funcţie de prezenţa scenică, simţul umorului şi şarmul pe care l-au avut la public.
Pe scena Casei de cultură au evoluat ansamblurile folclorice locale “Mărgăritare basarabene”, conducător artistic Victoria Antoci, “Lăstăreii”, conducător artistic Petru Panuta, ansamblul folcloric “Basarabia”, conducător artistic Elena Samoila din Criuleni, ansamblul de dansuri populare “Țărăncuța”, conducător artistic Ruslan Sitișco, tinere talente din localitate: Raluca Ojog, Mădălina Zatic, Dumitrita Cirlig, Ina Minciună, Nicoleta Rogai, copiii de la grădiniță Porumbița! Iar la final de program au urcat în scenă Ansablul folcloric “Ștefan Vodă”, conducător artistic Tudor Ungureanu!