Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vine cu atenționări în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci, în mod special după înregistrarea mai multor cazuri de intoxicații, informează PROVINCIAL.
Cei de la ANSA susțin că, condițiile climaterice favorabile din acest an, comparativ cu anul trecut, au favorizat creșterea masivă a ciupercilor de pădure, îndeosebi în Regiunile Centru și Nord.
În acest fel, Agenția recomandă populației:
- Ciupercile proaspete vor fi achiziționate numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă;
- Evitarea procurării produselor alimentare (ciuperci) din locuri neautorizate („comerț stradal”), neetichetate/marcate corespunzător, fapt care contribuie la apariţia intoxicațiilorși expunerea consumatorilor unui pericol imminent;
- Consumul ciupercilor crude, chiar și a celor cunoscute, este strict contraindicată;
- Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor proaspete, inclusiv regimul de prelucrare termică.
Cristina Pendea