De Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, marcată anual pe 7 iunie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Moldova face apel la responsabilitatea consumatorilor și îndeamnă ca grija pentru siguranța alimentelor să devină o tradiție zilnică în casa fiecăruia, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Agenției.
„ANSA joacă un rol esențial în garantarea faptului că putem consuma alimente sigure și nutritive. Pandemia de coronavirus (COVID-19) a accentuat o data în plus cât este de importantă igiena riguroasă atunci când manipulăm produsele alimentare pentru a preveni orice boală care poate fi transmisă prin consumul alimentelor nesigure. ANSA ajută operatorii din sectorul alimentar să gestioneze riscurile legate de siguranța alimentelor de-a lungul întregului lanț alimentar”, mai comunică sursa.
Directorul Agenției, Vladislav Cotici, spune că siguranţa alimentară este importantă pentru fiecare cetățean.
„Misiunea inspectorilor ANSA este să exludă riscurile alimentare care ar putea afecta sănătatea oamenilor, iar în acest fel să contribuie la dezvoltarea unei industrii alimentare responsabile. Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil de calitatea produselor consumate”, susține directorul general ANSA.
Organizaţia Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 7 iunie ca fiind Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare. Cu această ocazie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Moldova vine cu îndemnul către consumatori de a respecta normele sanitare și de a fi conștienți de riscurile nutriționale legate de alegerile lor alimentare.
Cristina Pendea