Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță despre instruirea inspectorilor pentru verificarea pregătirii blocurilor alimentare din cadrul instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi instituțiilor de educaţie pentru un nou an de studii, informează PROVINCIAL.
La data de 11 august 2021, Direcția unități de comerț, alimentație publică și protecția consumatorilor a organizat și desfășurat o ședința de lucru în regim online privind pregătirea inspectorilor pentru verificarea blocurilor alimentare din cadrul instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi instituțiilor de educaţie timpurie pentru anul de învăţământ 2021-2022”.
Ședința a fost condusă de Șeful Direcției Sergiu Sîrghi, care a abordat mai multe subiecte ce țin de perioada și metodele de verificare a blocurilor alimentare din cadrul instituţiilor de învăţământ preșcolar și școlar, precum și listele de verificare utilizate în timpul controlului.
De asemenea, s-a discutat despre categorizarea neconformităților depistate în timpul controalelor, gravitatea lor și termenii de înlăturare.
Un alt subiect discutat a fost structura planurilor de autoevaluare (autocontrol) și documente care, confirmă calitatea apei potabile din blocurile alimentare, perioada de valabilitate acestora. Au fost menționate repetat prevederile procedurii de prelevare a probelor de apă pentru testarea de laborator a indicilor microbiologici în apa potabilă, conform PS/SA-PP-03/1 „PRELEVAREA PROBELOR DE APĂ PENTRU ANALIZA MICROBIOLOGICĂ”.
Cristina Pendea