Conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că întreprinde vizite de lucru la instituțiile de învățământ general întru stabilirea nivelului de pregătire a blocurilor alimentare pentru anul de învățământ 2021-2022.
Directorul general adjunct, Oleg Lișcenco, împreună cu șeful Direcției unități de comerț, alimentație publică și protecția consumatorilor, Sergiu Sîrghi, și șeful interimar Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor mun. Chișinău, Maxim Sîrbu au efectuat vizită de control, în baza Ordinului nr. 307 din 04.08.2021, „Privind pregătirea blocurilor alimentare din cadrul instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi instituțiilor de educaţie timpurie pentru anul de învăţământ 2021-2022”, la instituțiile de învățământ: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Petru Rareș” din orașul Chișinău.
În cadrul vizitei a avut loc întâlnirea cu administratorul blocului alimentar din cadrul instituției de învățământ, unde au fost abordate probleme actuale apărute în procesul pregătirii blocului alimentar și căile de soluționare a acestor probleme. Au fost puse în discuție și aspectele ce țin de achiziționarea, furnizarea produselor alimentare, întocmirea și coordonarea meniurilor de repartiție etc.
„Este necesar să fie o conlucrare constructivă între administratorii blocurilor alimentare din instituțiile de învățământ și specialiștii subdiviziunilor teritoriale ANSA pentru a asigura securitate alimentara și fără periclitarea sănătății elevilor”, a spus Directorul general adjunct ANSA.
Cristina Pendea