La data de 5 iulie 2022, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a organizat mese de discuții cu reprezentaţii raioanelor de nord ale Republicii Moldova, la care au participat colaboratorii direcţiilor teritoriale pentru siguranţa alimentelor (Edineţ, Briceni, Rîşcani, Soroca, Ocniţa, Donduşeni, Făleşti, Glodeni, Floreşti, Șoldănești, Sîngerei, mun. Bălţi, Drochia), medicii veterinari desemnaţi din cadrul abatoarelor/punctelor de sacrificare şi administratorii abatoarelor/punctelor de sacrificare.
Discuţiile sau axat pe recentele modificări ale Legii nr. 221/2007 privind activitatea sanitară veterinară, unde au fost abordate tematice aferent domeniului sanitar veterinar.
Accent deosebit a fost pus pe identificarea și trasabilitatea animalelor care sunt transportate către unitățile de sacrificare, responsabilităţile medicilor veterinari desemnaţi în cadrul abatoarelor/punctelor de sacrificare privind efectuarea expertizei sanitar veterinare, aplicarea mărcii de sănătate și certificarea sanitar-veterinară a materiei prime.
În continuare, Agenția va organiza astfel de întruniri similare şi cu colaboratorii din zonele de centru şi sud a Republicii Moldova, în scopul implementării și respectării coerente a cadrului normativ existent.