Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) a lansat o versiune nouă a pagini sale web oficiale www.ctif.gov.md. Versiunea reînnoită a paginii electronice reprezintă un portal informațional modern, cu un design original, ce oferă acces ușor la informațiile de pe site, inclusiv de pe dispozitive de ultimă generație.
Directorul CTIF, Corneliu Jaloba, a relatat că toate lucrările de elaborare a noii versiuni a site – ului au fost efectuate de un grup de tineri specialiști IT din cadrul instituției, subliniind că ei, grație pasiunii și spiritului de echipă, au reușit să finalizeze aceste lucrări și să lanseze site-ul în termenele stabilite. Corneliu Jaloba și-a exprimat încrederea că noul site va înlesni comunicarea electronică a CTIF cu actualii şi potenţialii săi clienți, cu utilizatorii serviciilor electronice în domeniile finanțe publice, fiscal, vamal și achiziții publice, ceea ce va ajuta instituția să devină un partener credibil pentru toţi cei care utilizează sau doresc să utilizeze serviciile respective.
Noul site al CTIF este orientat către vizitator, având un meniu mult mai simplu de navigat. Vizitatorii site – ului pot afla mai multe informații despre serviciile și produsele oferite de CTIF, dar și despre suportul tehnic și consultativ acordat de instituție utilizatorilor sistemelor informaționale ale Ministerului Finanțelor, Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal. Informațiile respective sunt incluse într-o secțiune nouă – Suport clienți, în care vizitatorii site – ului pot găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări privind finanțele publice electronice, serviciile fiscale electronice, serviciile de brokeraj vamal și antrepozit vamal oferite de CTIF, precum și date despre modalitățile de a solicita consultanță de la specialiștii subdiviziunilor suport clienți din Chișinău și a reprezentanților CTIF în teritoriu.
CTIF, a cărui fondator este Ministerul Finanțelor, are misiunea de a asigura buna funcționare și dezvoltarea sistemelor informaționale, a infrastructurii TIC și a altor infrastructuri conexe activității desfășurate în cadrul Ministerului Finanțelor și a autorităților din subordinea acestuia, implementarea tehnologiilor informaționale atât în cadrul entităților menționate, cât și în afara Ministerului Finanțelor.
Actualmente, CTIF exercită funcția de administrator tehnico – tehnologic a circa 100 de sisteme informaționale în domeniile finanțe publice, fiscal, vamal și achiziții publice. La finalul primului trimestru al anului 2019, de serviciile CTIF beneficiau peste 3 mii de autorități /instituții publice bugetare și circa 52 mii de agenți economici.
Dina Roșca