Pentru o dezvoltare sănătoasă, părinții trebuie să îi ofere copilului o alimentație bogată în substanțe nutritive. Există o serie de produse alimentare care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a celui mic, și anume:
Laptele
Laptele nu trebuie să lipsească din alimentația copilului în perioada de dezvoltare. Altele decât proteinele, laptele este cea mai bună sursă de calciu și fosfor – două minerale extrem de importante – care ajută la dezvoltarea oaselor, a dinților și a unghiilor. În afară de acestea, laptele mai conține și vitaminele A, B2 (riboflavină), B12 și D plus zinc.
Fasolea
Fasolea este sursă importantă de antioxidanți, proteine, calciu, fibre, fier și vitamina B. În plus, are un conținut scăzut în calorii și unul ridicat în substanțe nutritive esențiale. Așadar, include fasolea în alimentația copilului încă de când este mic.
Brânza
Copiii iubesc brânza. Fiind un produs din lapte, este sursă importantă de calciu, proteine, vitamina B12 și fosfor. Poate fi un mare substitut pentru carne. Brânza chiar are o calitate mai bună de proteine, ea fiind sănătoasă și ușor de digerat. Așadar, dă-i copilului zilnic o cantitate moderată de brânză.
Ouăle
Ouăle sunt esențiale pentru creșterea copiilor. Are conținut ridicat de proteine și o mulțime de vitamina B, care joacă un rol important în dezvoltarea creierului. În afară de aceasta, oul este sursă importantă de acizi grași Omega-3, vitamina D, folat, zinc, fier și seleniu.
Afinele
Afinele sunt extrem de benefice pentru copii. Sunt sursă importantă de antioxidanti, așadar poate proteja corpul copilului de radicalii liberi și de toate toxinele acumulate de-a lungul timpului în organism. În plus, au proprietăți antivirale și antibacteriene. Alte substanțe nutritive prezente în afine sunt: fibre, folați, fier, magneziu și vitamina B. Pune două linguri de afine în iaurtul pe care i-l dai să-l mănânce dimineața.
sursa: clickpentrufemei.ro