Primăvara e cel mai potrivit anotimp pentru a renunța la mâncărurile grase și pentru a include în alimentație mai multe legume.
Ridichile sunt legumele pe care le găsim pretutindeni în această perioadă. Iar dacă cel mai frecvent consumăm doar rădăcina lor, iată câteva motive care te vor convinge să incluzi și frunzele în dietă:
Valori nutritive
Frunzele de ridichi sunt o excelentă sursă de vitamina C, pe care o regăsim într-o cantitate de șase ori mai mare decât în ridiche. De asemenea, acestea conțin vitamina B6, magneziu, fosfor, fier, calciu și vitamina A. Frunzele ridichilor conțin și acid folic, proteine și fibre.
Previn îmbătrânirea pielii
Datorită antioxidanților pe care îi conțin, frunzele de ridichi mențin pielea tânără și reduc cicatricile, precum și petele roșiatice.
Ajută digestia
Conținutul ridicat de fibre ajută la îmbunătățirea digestiei. Acestea stimulează peristaltismul și elimină simptomele constipației.
Scad colesterolul
Numeroase fructe și legume ajută la scăderea colesterolului, iar frunzele de ridichi sunt unele dintre ele. Prin scăderea colesterolului, reduci riscul de arteroscleroză și infarct.
Îmbunătățesc funcțiile ficatului
Frunzele de ridichi ajută la detoxificarea organismului, eliminând toxinele din corp.
Contribuie la pierderea kilogramelor în plus
Îți dorești să ai greutatea ideală? Atunci e recomandat să incluzi în alimentație aceste frunze, care conțin foarte puține calorii, dar multe fibre. Prepară-ți o salată din frunze de ridichi sau include aceste frunze în sandvișul de la prânz.
sursa: clickpentrufemei.ro