Ceaiul verde îți poate stimula rapid starea de sănătate în câteva moduri neașteptate.
Întâi de toate, trebuie să știi că el vine recomandat de departe, cu mii de ani în urmă, când chinezii îl consumau cu regularitate din pricina remediilor sale de sănătate dovedite. Iată lista beneficiilor asupra sănătații pe care le are ceaiul verde:
1. Scade greutatea corporala
Cand bei ceai verde, te simti satul si deci nu mai ai pofta de mancare. Ceaiulverde contribuie activ la arderea caloriilor, conform studiilor efectuate periodic de Clinica de nutritie americana.
2. Are proprietăți anti-îmbătrânire
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, in vitaminele E si C. Antioxidantii distrug radicalii liberi care deterioreaza membrana celulara. Iar celulele cu membrana deteriorata duc la boli precum cancerul, diabetul si atacul de inima. Un studiu realizat de Universitatea din Cleveland arata ca ceaiul verdeconsumat regulat ajuta la eliminarea durerilor din artrita reumatoida.
3. Vindeca astmul
Ceaiul verde contine o substanta numita teofilina care relaxeaza muschiul, deci ajuta muschii care sustin tubul bronhic sa se relaxeze; astfel se reduce abilitatea astmul de a restrictiona respiratia normala.
4. Scade tensiunea arterială
Daca ai tensiunea crescuta, poti sa fii mai vulnerabil si predispus unei comotii cerebrale sau unui infarct. Ceaiul verde previne formarea cheagurilor de sange care duc la aceste maladii.
5. Luptă împotriva cancerului
O echipa de la Clinica Mayo a descoperit ca trei din patru pacienti cu leucemie care au consumat ceai verde au avut parte de o regresie a bolii. Al patrulea pacient a manifestat si el imbunatatirea starii de sanatate. Doctorii au administrat ceaiul verde acestor pacienti dupa ce s-au efectuat multe teste de laborator care releva faptul ca substanta din ceaiul verde a omorat celulele leucemiei. Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de antioxidanti din ceaiul verde si capacitatii lor de a provoca moartea celulelor canceroase asa cum mor si celulele sanatoase. Ajuta si la formarea unor noi vase de sange care alimenteaza tumorile, proces numit angiogeneza, conform Societatii Americane de Cancer.
6. Scade colesterolul tău
Studiile au dovedit ca aceasta bautura miraculoase contribuie la scaderea colesterolului LDL fara alte efecte secundare. Astfel, prin reducerea valorii acestei componente a colesterolului total, corpul primeste ajutor in lupta impotriva atacului de cord sau a comotiei cerebrale.
7. Este un paznic împotriva infecțiilor
New York Times a dat publicitatii informatii potrivit carora acest extract are abilitatea de a intari sistemul imunitar si deci sa lupte contra bolilor. Microbiologistul Milton Schiffenbauer, profesor la Pace University (New York) a afirmat, “Cercetarile noastre dovedesc fara indoiala faptul ca extractul de ceai verde poate distruge microorganismul care cauzeaza boli. Daca putem stimula sistemul imunitar si in acelasi timp sa reusim si sadistrugem organismele care provoaca imbolnavirea, devine cu totul logic sabeti cat mai mult ceai verde cu putinta.”
8. Cremă naturală de protecție solară, tratează arsurile solare
Ceaiul verde poate fi utilizat si ca protectie a corpului impotriva razelor UV. El impiedica radicalii liberi care pot cauza slabirea sanatatii pielii cauzand astfel riduri si probleme cauzate de expunerea la soare.
9. Încercați o gargara cu ceai verde
Cand simtiti ca se apropie o raceala incercati o gargara cu ceai verde. Vitamina C prezenta in ceaiul verde ajuta la prevenirea si tratarea racelii si a gripei.
10. Dacă suferiți de sindromul piciorul atletului
Inmuiati-va picioarele intr-o infuzie de ceai verde caldut. Efectele binefacatoare si relaxante le veti simti imediat.
Desi ceaiul verde nu este bagheta magica care rezolva orice problema de sanatate si ca nu ne putem vindeca de boli doar cu ceai verde, cu siguranta nu strica sa consumam aceasta bautura sanatoasa din antichitate zilnic, de cel putin 2-3 ori pe zi. Corpul ne va multumi cu siguranta. Alaturi de apa plata zilnica, el contribuie la cantitatea obligatorie de lichide de consumat pe zi pentru a ne mentine buna functionare a organismului.
11. Previne atacul de cord
Prin reducerea nivelului de colesterol, ceaiul verde ajuta la prevenirea bolilor de inima si a atacului de cord.
12. Împrospătează respirația
Consumul de ceai verde elimina respiratia urat mirositoare datorita capacitatii sale de a impiedica inmultirea bacteriilor.
13. Benefic împotriva alergiilor
Anumiti compusi din ceaiul verde blocheaza receptorii celulelor care produc elementele vinovate de aparitia raspunsului alergic.
14. Îmbunătățește sănătatea parului
Ceaiul verde impiedica dezvoltarea DHT, un hormon produs de organism, care cauzeaza pierderea podoabei capilare.
15. Previne diabetul
Ceaiul verde echilibreaza nivelul glucozei din sange si totodata imbunatateste metabolismul.
16. Previne bolile ficatului
Ceaiul verde distruge radicalii liberi prezenti in tesuturile ficatului gras.
17. Previne intoxicația alimentară
Un consum regulat de ceai verde protejeaza corpul de bacteriile periculoase care cauzeaza intoxicatia alimentara.
18. Ajuta la vindecarea astmului
Teofilina din ceaiul verde relaxeaza muschii care sustin canalele bronsice, reducand astfel problemele cauzate de astm.
19. Previne apariția cariilor
De asemenea, ceaiul verde distruge bacteriile vinovate de aparitia cariilor si a bolilor dentare.
20. Întărește sănătatea oaselor
Ceaiul verde ajuta la mentinerea sanatatii oaselor. Consumul regulat de ceai prezerva densitatea oaselor.
sursa: sfatulparintilor.ro
Dina Roșca