Consumate zilnic, nucile aduc beneficii greu de egalat.
Reduc riscul de diabet de tip 2. Probabilitatea de face diabet zahart scade cu 30% la persoanele care consuma cel puţin 30 g nuci pe zi, de 5 ori pe săptămână. Grăsimile mono şi polinesaturate ameliorează sensibilitatea la insulină.
Menţin ochii sănătoşi – un consum bogat de nuci, asigură oftalmologii americani la Brigham Young University, împiedică distrugerea fotoreceptoarelor, cele mai importante celule ale retinei, reducând semnificativ riscul de a dezvolta AMD (degenerarea maculară provocată de îmbătrânire).
Tratează tulburările de ritm cardiac. Efectul benefic este datorat prezenţei acidului alfa linoleic în compoziţia lor.
Ameliorează bolile de stomac şi intestine: ulcere, dispepsii, iritaţii, pirozis, diaree, constipaţie.
Protejează sănătatea oaselor şi a dinţilor, datorită conţinutului bogat de fosfor.
sursa: realitatea.net