Ardeiul iute este cunoscut în cultura popoarelor din întrega lume datorită virtuţilor sale medicinale, în timp ce ardeiul gras este una dintre vedetele toamnei, fie în zacuscă, fie în conservele pentru iarnă.
Medicul Florin Ioan Bălănică, specializat în Medicină Personalizată şi Nutriţie, explică pentru CSID de ce trebuie să includem ardeiul gras şi ardeiul iute în meniul nostru zilnic, potrivit descopera.ro.
1.Ardeiul verde gras şi gogoşarul sunt surse importante de vitamina A, complexul B, vitamina C, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Recomand introducerea ardeiului în dieta pacienţilor ce vor să scadă în greutate.
2.În primul rând pentru că are un conţinut scăzut de calorii, iar în al doilea rând pentru că activează metabolismul, facilitând arderea caloriilor în exces. Este preferabil să fie gătit puţin timp şi la o temperatură scăzută pentru a-şi păstra nutriţienţii.
3.Susţin consumul de ardei gras, iar asta pentru că are în compoziţie cantităţi mici de capsaicină, un compus alcaloid cu proprietăţi anti-bacteriene, anti-cancerigene şi analgezice