La 25 iulie curent, în incinta Consiliului Raional Căuseni, a avut loc o şedinţă de lucru privind lansarea lucrărilor de construcţie din cadrul proiectului ”Construcţia sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea stației de epurare din oraşul Căușeni”, la care au fost examinate solicitările oficiale cu nr. 01CS. 18.07.2017 şi 02 CS. 20.07.2017 parvenite de la antreprenorul contractat, SRL ’’Polimer Gaz Construcţii”, potrivit unui comunicat de presă.
Ședința a fost prezidată de către Președintele raionului Căușeni, Nicolae Gorban. Au participat:
1. reprezentanții ADR Sud – dna Director Maria Culeșov și specialistul din cadrul secției management proiecte, dl. Andrei Tomescu.
2. din partea primăriei orașului Căușeni au participat domnii Grigore Repeșciuc -primarul orașului, Victor Lebedev – viceprimar și Alexandru Gilcă – șef IM ”Apă- Canal Căușeni”.
3. dl. Ion Donțu – șef filiala Căușeni Gaz
4. rroiectantul – SRL ”Candis Gaz” – dl. Candu Constantin
5.responsabilul tehnic -dl. Clipa Simion și managerul de proiect dl. Focșa Anatol
6. șeful-interimar al Secției Construcții, gospodărie comunală și drumuri, dl . Ion Ostrioglo
Contractul de executare a lucrărilor a fost semnat în ziua de 13 iulie de către Directorul ADR Sud, dna Maria Culeșov, Președintele raionului Căușeni dl. Nicolae Gorban și reprezentantul antreprenorului – dl. Alexandru Ciocan, director SRL ’’Polimer Gaz Construcţii”.
Astfel, pentru implementarea primei etape a proiectului se vor cheltui circa 7 835 264,98 lei, iar durata lucrărilor e de 6 luni și jumătate. În prima etapă vor fi construite aproximativ 9 kilometri de rețele de diferit diametru,care vor asigura conexiunea sectorului Valul lui Traian cu Stația de pompare din str. Alba Iulia și conectarea beneficiarilor din sectorul Valul lui Traian (600 gospodării).
Conform informațiilor furnizate de reprezentanții ADR Sud, pentru anul acesta sunt preconizate spre valorificare cel puțin 6 milioane lei pentru acest obiect, dar timpul rămas impune realizarea activităților în ritm alert pentru a se reuși acest lucru.De aceea , participanții la ședință au convenit să colaboreze mai eficient și prompt pentru a nu tergiversa lucrările și a elimina obstacolele semnalizate de către antreprenor în realizarea lucrărilor.
Astfel, din 26 iulie activează un grup de predare-primire a șantierului și trasare geodezică de amplasare a conductelor, fapt ce va impulsiona procesul de realizare a lucrărilor.
La final, părțile participante au convenit întrunirea regulată în acest format, nu mai puțin de o dată pe lună pentru a putea monitoriza în regim operativ mersul lucrărilor și lua măsuri pentru înlăturarea obstacolelor ce vor apărea pe parcurs.
Dina Roșca