Chiftelute de post care se fac din soia. Sunt atat de bune incat nici nu zici ca nu au carne.
Ingrediente:
200 g soia granule
1 frunza dafin
4 catei de usturoi
5 linguri de faina
2 linguri de ulei de masline extravirgin
3 linguri apa minerala
100 g pesmet
sare
piper
ulei vegetal (pentru prajit)
Mod de preparare:
Pune la fiert soia impreunam in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Adauga in apa si o foaie de dafin si doi catei de usturoi.
Cand a fiert strecoara soia, indeparteaza usturoiul si foaia de dafin si cu ajutorul mainii stoarce-o de surplusul de apa.
Lasa soia sa se raceasca, apoi adauga peste restul de usturoiu, bine pisat, faina, uleiul de masline, apa minerala si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o farfurie intinsa adauga pesmetul. Formeaza bile din compozitia obtinuta si trece-le prin pesmet apoi prajeste-le in baie de ulei incins.
Serveste chiftelutele de post din soia alaturi de o salata de sezon.
sursa: acasa