Angajații Poliției de comun cu locuitorii orașului Ocnița, la 9 decembrie curent, au parcurs un marș cu sloganul, „Nu tolerăm actele de violență în familie” .
Potrivit unui comunicat al IGP, evenimentul a fost organizat de Inspectoratul de Poliție Ocnița în parteneriat cu reprezentanții Consiliului raional, Asociația Obștească „Paradis”, ONG „Stimul”, voluntari și elevii instituțiilor de învățămînt.
Astfel, peste 400 de participanți și polițiști s-au alăturat marșului cu slogane, postere, baloane și panglici de culoare oranj cu mesaje de încurajare a victimelor violenței în familie și au îndemnat trecătorii să nu tolereze violența. În cadrul activității, polițiștii, prin intermediul Centrului Mobil de Prevenire și Informare al Poliției, au prezentat spoturi și filmulețe de scurt metraj, familiarizînd societatea cu factorii ce pot determina cauzele violenței, consecințele și unde pot să solicite ajutor.
„Violența este arma celor slabi!”, „Implică-te și tu!”, „Trăiește fără violență!”, Stop violență!”, „Cine dacă nu Noi?”, au fost sloganele și mesajele redate în lucrările unor tineri pictori, expuse în cadrul unei expoziții și Galeria cu genericul „Pumnul nu e dat pentru a lovi”.
Totodată, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2016, angajații poliției au mers în instituțiile de învățămînt din țară, unde au desfășurat 1727 activități educaționale, informînd elevii despre efectele negative ale violenței în familie, mecanismele de aplicare a legislaţiei cu privire la prevenirea și combaterea acestui fenomen, căile de raportare a cazurilor de violență și referirea victimelor către autorităţile competente, în vederea prevenirii victimizării și creării unui mediu de siguranță în societate.
În programele activităților au fost incluse prezentări de spectacole, spoturi anti-violență, galerie de fotografii “Indiferența susține violența” astfel, fiind transmis mesajul anti-violență și promovarea unui mod de viață fără violență și abuz.
În cadrul Campaniei, angajații Inspectoratelor de Poliție teritoriale din țară, au distribuit pliante și materiale informative cu recomandări de prevenire a cazurilor de violență în familie și au desfășurat 1072 activități de sensibilizate, la care au participat circa 27000 cetățeni.
De asemenea, în parteneriat cu reprezentanții Asociației „Promo-LEX”, UN Women și Centrul de Drept al Femeilor au fost desfășurate diverse mese rotunde, ședințe și instruiri, la care au participat în jur de 1000 de angajați ai poliției și reprezentanți ai societății civile.
Inspectoratul General al Poliției îndeamnă cetățenii să nu tolereze violența în familie, iar dacă au devenit victimă a violenţei în familie, sau cunosc despre eventualele abuzuri, să anunțe imediat Poliţia la numărul de telefon 902.
Dina Roșca