Mai săptămîna trecută, presa vuia: la Ungheni, în Prut, s-a înecat un bărbat în vîrstă de 29 de ani. Scafandrii l-au tot căutat și l-au tot căutat. Zile în șir.
Plecase la Prut, la scăldat, împreună cu prietenii și familia, pe 1 august. Spre seară, a dispărut.
La ce să se gîndească sărmanii oameni? S-o fi înecat. Și au anunțat Serviciul situații excepționale.
Timp de trei zile au durat căutările subacvatice. Scafandrii l-au căutat în Prut neîntrerupt, ca, pînă la urmă, să afle că bărbatul, de fapt, nu s-a înecat.
”Cazul e cam dificil. Se pare că cel despre care se presupunea că s-a înecat, este, de fapt, viu. Cică, are probleme cu familia și a plecat de acasă. În continuare se ocupă de caz poliția”, ne-a anunțat Andrei Racoveț, șef adjunct al Serviciului protecției civile din cadrul Direcției Situații Excepționale.
”La a patra zi de căutări, rudele au primit o scrisoare, în care bărbatul anunța că este viu și ruga să nu-l mai caute. În scrisoare mai era specificat că a plecat departe și că Dumnezeu știe cînd se va întoarce. Rudele au anunțat imediat toate serviciile. În prezent, poliția investighează cazul”, a declarat pentru ”Expresul” Ruslan Grecu, șef-adjunct al secției poliției orășenești Ungheni.
Potrivit lui, căutările nu s-au încheiat după această scrisoare. ”Împreună cu specialiștii de la Direcția Situații Excepționale, urmează să ducem la bun sfîrșit cazul respectiv. Nu am stopat căutările. Verificăm dacă a traversat sau nu frontiera de stat”, a mai spus Ruslan Grecu.
Fiind întrebat ce riscă acest bărbat, dacă va fi găsit, și cine va acoperi cheltuielile ce țin de căutările lui, în mod special de căutările subacvatice, dînsul a răspuns scurt: nu riscă nimic.
”Sper să fie găsit. Dacă are cumva probleme, cred că va trebui să fie ajutat. I-aș recomanda chiar asistența unui psiholog. Cît despre cheltuieli, noi sîntem responsabili de siguranța oamenilor, sîntem obligați să-i ajutăm, dacă au vreo problemă”, a subliniat, la final, Ruslan Grecu pentru sursa citată.