Cerne făina într-un castron mai mare şi toarnă peste ea apa călduţă în care ai pus sarea şi 1 lingură cu miere. Frământă până când aluatul se desprinde de pe mână.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat:
1 kg făină
1 lingură miere
1 linguriţă sare
½ l apă caldă
Pentru umplutură:
300 g nuci măcinate
1 cană miere sau 1 cană zahăr tos
Mod de preparare
Întinde cu sucitorul pe o planşetă presărată cu puţină făină foi subţiri de 0,5 cm. Coace-le pe plita caldă sau pe o tablă pusă pe aragaz. Aşază-le unele peste altele, iar când le-ai copt pe toate pregăteşte tortul.
Stropeşte cu puţină apă prima turtă, unge-o cu miere şi presară nucă măcinată. Dacă foloseşti zahăr, prepară un sirop cu care stropeşti turtele. Aşază turtele unele peste altele pe un platou. Pe ultima turtă presară nucă mai multă. Lasă tortul la rece o noapte întreagă.
Sursa: clickpoftabuna.ro